Az online vállalkozások célközönsége 45-55%-ban a Budapesti lakosok és cégek közül kerül ki, de rájuk még sincs hatással a szmogriadó által generált fennakadás: az online vállalkozások célközönségének az üzlet megkötéséhez, bonyolításához tapodtat sem kell mozdulniuk, de ugyanígy az internet lehetőségeit kihasználó vállalkozásoknak sem. Az üzletek jórészt az interneten zajlanak le, amely nem szennyezi a környezetet.

 

Az online vállalkozások többszörösen hozzájárulhatnak a környezet védelméhez - mondja Vida Ágnes, az induló online vállalkozások szakértője. - Nem kell utazgatni, sem a szolgáltatónak, sem a célpiacnak; az üzlet megkötéséhez szükséges minden folyamat a virtuális térben, az interneten játszódik. Tehát nincsenek kipufogógázok.

 

Az oldallátogatási statisztikák tanúsága szerint az online vállalkozások által nyélbe ütött üzletek 45-55%-ban budapesti közönséggel köttetnek, míg a fennmaradó hányad az egész országra vetítve oszlik szét; a nagyvárosokra, megyeszékhelyekre kissé koncentráltabban. De általánosságban elmondható, hogy a legfőbb vásárlóerőt Budapest „termeli ki”.

 

Ha a hagyományos, úgynevezett offline, személyes jelenlétet feltételező üzleti tranzakciókat vesszük górcső alá, legyen szó akár egy pár zokni vásárlásáról, vagy akár egy könyvesbolti kiruccanásról, egyértelmű tény, hogy ehhez mindkét félnek utaznia kell. Most nem is az autókra helyezném a hangsúlyt - mondja Vidi Rita, az online vállalkozások vezetési tanácsadója -, hiszen a gyalogos és biciklis közlekedésen kívül szinte minden más eszköz szennyezi a környezetet. Akkor is, ha egyébként minden előírásnak és környezetvédelmi szabályozásnak megfelelnek ezek a járművek.

 

Természetesen nem állítjuk, hogy egy online vállalkozás a végletekig környezetbarát, hiszen általában a termékek postán, illetve futárszolgálatok által utaznak a felek között, de az online vállalkozások azok, amelyek amellett, hogy a szmogriadó idején nem állnak le teljesen, ugyanakkor további terhelést sem jelentenek a környezet, a budapesti levegő számára. Például a termékeiket ideiglenesen letölthető verzióban forgalmazzák, vagy olyan futárcégeket bíznak meg a szállítással, amelyek eleget tudnak tenni a forgalomkorlátozással járó rendeleteknek.

 

Forrás: Rizsanélkül.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szmogbela.blog.hu/api/trackback/id/tr67876403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása